Kako poteka postopek izvršbe pri nas?

Dobrodošli na blogu izterjave-denarja, kjer se pogovarjamo o tem, kaj narediti ko pride do neplačnika, kakšne so opcije in kaj vse smo že videli.

Naši blogi so običajno kratki, z video ali grafično vsebino. Najbolj pomembno, niso lekorirani ali namenjeni lepemu pisanju, ampak pomoči vam. Vsebina na spletni strani izraža naše mnenje in naše izkušnje.

V tem blogu si preberite:
– Kaj je izvršba na kratko?
– Kdo lahko vloži izvršbo?
– Koliko stane postopek izvršbe?
– Kaj potrebujete za postopek izvršbe?
– Večno vprašanje kdaj vložiti izvršbo?
– Kako smo Stanetu pomagali dobiti 16.800€

Postopek izvršbe in namen?

Postopek izvršbe v Sloveniji je postopek prisilnega izterjevanja denarnih ter drugih izvršilnih naslovov. Postopek izvršbe omogoča upniku, da s pomočjo sodišča prisili dolžnika k izpolnitvi njegove obveznosti.

Postopek se začne s predlogom za izvršbo, ki ga vloži upnik na pristojnem sodišču. Najpogosteje se to vlaga elektronsko preko COVL. Po vložitvi predloga sodišče izda sklep o izvršbi in začne se izvršilni postopek, v katerem se izterjuje dolg od dolžnika.

Postopek izvršbe se lahko izvaja na različne načine, na primer s prodajo premičnin ali nepremičnin dolžnika, izvršbo na denarnih sredstvih na računih dolžnika ali izterjavo dolga iz plače dolžnika.

Hej! Mi lahko vložimo postopek izvršbe v vašem imenu!

Za vas smo na voljo na:

M 040 644 779
E info@izterjava-denarja.si

Stopite v stik z nami


  Kdo lahko vloži izvršbo?

  V Sloveniji lahko izvršbo vloži oseba ali podjetje, ki ima neplačan dolg in izvršilni naslov, kot je neplačan račun, sodna odločba, notarski zapis, izvršljiv notarski zapis ali druga izvršljiva listina.

  Če dolžnik ne ve, kako vložiti izvršbo, lahko to stori pooblaščena oseba ali strokovnjak, na primer odvetnik ali pravni svetovalec (Lahko tudi mi). Pooblaščena oseba lahko pomaga dolžniku pri pripravi in vložitvi predloga za izvršbo ter opravljanju drugih potrebnih korakov v postopku izvršbe. Pomembno je, da dolžnik poišče zaupanja vredno osebo, ki mu lahko pomaga razumeti postopek in ga vodi skozi celoten proces izvršbe.

  Koliko stane izvršba?

  V kolikor izvršbo vlagate samostojno, je strošek zgolj sodna taksa v višini 44,00 EUR.

  V kolikor vam pomagamo mi, je strošek 95,00EUR za vlogo in 44,00EUR za sodno takso. Dodatnih odstotkov (%) ne zaračunavamo.

  Povračilo stroškov v postopku izvršba?

  Upnik je v večini primerov upravičen do stroškov v višini 50,00EUR za opominjanje, povračilo sodne takse in zakonskih zamudnih obresti.

  Katere dokumente potrebujete za postopek izvršbe?

  Če želite, da vložimo postopek izvršbe namesto vas, nam pošljite spodnje dokumente in podatke na naslov info@izterjava-denarja.si ali pokličite na 040 644 779

  Potrebni podatki:
  1.) Vaša telefonska številka
  2.) Podatki dolžnika
  3.) Neplačan račun 

   

   

  Kdaj vložiti izvršbo?

  Svetujemo, da se postopek izvršbe začne čimprej, saj tudi sam postopek traja. Na to tematiko smo sestavili ločen blog, ki ga PREBERETE TUKAJ.

  Kako smo pomagali Stanetu do 16.800€

  Mi vlagamo izvršbe, poskušamo dobiti vrnjen avans in povemo svoje mnenje ko naletite na neplačnika. Naš cilj je pomagati upniku in uspešni smo v veliko primerih. Zadnja analiza je pokazala da smo uspešni v 85%. V primeru, da že na začetku vidimo, da ni možnosti uspeha sodelovanje zavrnemo. Naš cilj ni pobiranje denarja. Največ nam pomeni mnenje naše stranke, zato jih vedno radi nekaj navedemo!


  Nekega dne nas je poklical Stane. Stane je mikro avtoprevoznik, ki je zaradi svoje neprestane odsotnosti zelo težko opominjal svoje dolžnike, ki pa jih je v prevozništvu ne malo.

  Stane je imel dolžnika, ki mu je dolgoval 16.800EUR zapadlo 3 mesece z dodatkom valutacije 60 dni kar pomeni 5 mesecev. Šlo je za 21 računov.

  KALKUKLACIJA STROŠKOV ZA STANETA:
  – Strošek vloga izvršbe 95 EUR ( MI )
  – Sodna taksa sodišče 44 EUR 
  ————————————————————-
  SKUPAJ = 139 EUR

  Trajalo je 4 tedne, da je Stane dobil plačilo v celoti. 

  ALI VESTE KAJ SMO MI DOBILI?

  Prvič v življenju smo dobili 200€ napitnine!


  Stane, hvala! Upam, da nas nikoli več ne boste potrebovali!

   

  Zaključek

  Spoznali smo postopek izvršbe, naučili kdo vse lahko vlaga izvršbo ter katere dokumente potrebujete za pripravo postopka izvršbe. Za konec smo se pa še skupaj spomnili naše stranke Staneta.

  Če tudi vi potrebujete nekoga, da vloži izvršbo namesto vas, smo na voljo na spodnji kontakt.

  Za vas smo na voljo na:

  M 040 644 779
  E info@izterjava-denarja.si

  Preberi tudi: