Neplačani računi – Kako se rešiti dolžnika

Dobrodošli na blogu izterjave-denarja, kjer se pogovarjamo o tem, kaj narediti ko pride do neplačnika.

Naši blogi so običajno kratki, z video ali grafično vsebino. Najbolj pomembno, niso lekorirani ali namenjeni lepemu pisanju, ampak pomoči vam. Vsebina na spletni strani izraža naše mnenje in naše izkušnje.

V tem blogu si preberite:
– Kdaj je račun neplačan in kdo je dolžnik?
– Kaj narediti ko račun zapade v plačilo
– Stroškovnik
– Kako smo pomagali gostilni

Predlagam, da kar pogledamo. 

Ali ste vedeli, da je izterjava neplačanih računov najbolj pogosta.

Blog - Izvršba

Kdaj je račun neplačan in kdo je dolžnik?

Predstavljajte si, da ste Mickey Mouse in ste Minnie poslali račun za zabavo v Disneylandu. Toda Minnie se je spremenila v čudežno miško in izginila, ko je treba plačati račun!

No, Mickey, zdaj ste postali upnik, ker Minnie ni poravnala računa za vstopnico v pravljični park. In kdo je dolžnik? Seveda, Minnie Mouse! Tisti, ki je zdaj verjetno skrita v svojem čarobnem brlogu, preoblečena v ‘Minniejevo nevidno oblačilo’.

Dolžnik je torej tisti, ki mora plačati račun, a se bolj izmika plačilu kot Mickey igram na križišču. 

 

Za vas smo na voljo na:

M 040 644 779
E info@izterjava-denarja.si

Kaj narediti ko račun zapade v plačilo?

Ko račun zapade v plačilo, je ključnega pomena, da upniki delujejo hitro in učinkovito, da bi zagotovili pravočasno poplačilo. V tem procesu igra ključno vlogo dolžnik, ki je dolžan poravnati svoje obveznosti v dogovorjenem roku.

Če dolžnik zamudi s plačilom, se lahko začne postopek izterjave dolga. Prva faza v tem postopku je običajno pošiljanje opominov dolžniku. Upniki običajno pošljejo 2 do 3 opomine, ki dolžnika opozarjajo na zapadlost računa in potrebo po nemotenem izpolnjevanju svojih obveznosti.

Kljub tem opominom se lahko zgodi, da dolžnik ne odreagira ali ne poravna svojega dolga. V takih primerih je nujno, da upniki stopijo v neposreden stik z dolžnikom. Običajno se ta stik vzpostavi preko telefonskih klicev. Svetujemo, da se izvede 2 do 3 telefonskih klicev hkrati, da se poveča verjetnost, da bo dolžnik odgovoril in se dogovoril za rešitev.

Kljub tem prizadevanjem pa se lahko zgodi, da dolžnik še vedno ne izpolni svojih obveznosti. V takšnih primerih je potrebno sprožiti postopek izvršbe. Izvršba je formalen postopek, ki omogoča upniku, da s sodno odločbo prisili dolžnika k plačilu dolga. Vendar pa je pomembno vedeti, da tudi postopek izvršbe ne poteka takoj in lahko traja nekaj časa, preden pride do končne rešitve. 

POVZETEK: naredite 2-3 opomine, opravite 2 klica in začnite z elektronsko izvršbo.

Stroški izvršbe

Mi vlagamo izvršbe, poskušamo dobiti vrnjen avans in povemo svoje mnenje ko naletite na neplačnika. Naš cilj je pomagati upniku in uspešni smo v veliko primerih.

Cena vlogo elektronske izvršbe je 95 EUR, k temu je potrebno doplačati še 44 EUR sodne takse. Od dolžnika zahtevamo povračilo stroškov v vrednosti 74 EUR + zakonske zamudne obresti.

Kako smo pomagali gostilni

Nikoli nismo mislil, da je lahko tudi gostilni nekdo dolžan. No, samo da veste! Lahko je…

Več si poglejte v posnetku.

Zaključek

Pogledali smo kaj pomeni neplačan račun in kakšne so opcije za izterjavo le tega. Zlato pravilo pri neplačanih računih in dolžnikih je, da ste hitri in brez popuščanja. 

Vedno bodo neke obljube, vedno neki izgovori. Zapomnite si, vam pa čas gre – in dlje ko zadeva stoji, manj možnosti je za uspeh pri izterjavi dolžnika.

Za vas smo na voljo na:

M 040 644 779
E info@izterjava-denarja.si


    Preberi tudi: