Sodna izvršba – Kdaj vložiti izvršbo?

Dobrodošli na blogu izterjave-denarja, kjer se pogovarjamo o tem, kaj narediti ko pride do neplačnika.

Naši blogi so običajno kratki, z video ali grafično vsebino. Najbolj pomembno, niso lekorirani ali namenjeni lepemu pisanju, ampak pomoči vam. Vsebina na spletni strani izraža naše mnenje in naše izkušnje.

V tem blogu si preberite:
– Kaj je sodna izvršba?
– Najbolj pogosti primeri
– Večno vprašanje kdaj vložiti izvršbo?
– Nekaj da se pohvalimo (primer Mateja in 10.000€)

Let’s jump in…

Sodna izvršba

Kaj je sodna izvršba?

Sodna izvršba je postopek, ki ga sodišče uporabi za izvršitev pravnomočne sodne odločbe, na primer sodbe ali sklepa. To pomeni, da sodišče prisili dolžnika, da izpolni svojo obveznost, kot je denimo plačilo dolga ali izročitev premoženja.

Postopek sodne izvršbe se začne na podlagi zahteve upnika (če tega ne znate, vam lahko pomagamo. Pokličite 040/280075), ki je oškodovanec ali upravičenec po pravnomočni odločbi, in se izvaja v skladu z zakonom in pravili, ki urejajo izvršilni postopek. Najpogostejši primer sodne izvršbe je izterjava dolgov.

Na primer, če dolžnik ne plača dolga, lahko upnik zahteva sodno izvršbo. To lahko pomeni, da sodišče odredi izvršbo na dolžnikovo premoženje, kot so denar na bančnem računu, nepremičnine ali drugo premoženje, da se poplača dolg. Sodna izvršba lahko prizadene tudi plačo dolžnika ali druge redne dohodke, če je to ustrezno v skladu z zakonom. Postopek sodne izvršbe je natančno opredeljen in urejen z zakoni in predpisi.

Mi vam pomagamo! Več na povezavi tukaj.

Za vas smo na voljo na:

M 040 644 779
E info@izterjava-denarja.si

Pošljite nam sporočilo


  Najbolj pogosti primeri sodne izvršbe?

  Najbolj pogost primer sodne izvršbe je neplačilo računa. Mi največkrat govorimo o izvršbi kadar za upnika (osebo, ki čaka na denar) vlagamo izvršbo zaradi neplačila računa kupca. Poznamo veliko različnih primerov uporabe sodne izvršbe, najbolj pogoste pa so naslednji primeru:

  1.) Sodna izvršba zaradi neplačanega računa
  2.) Sodna izvršba zaradi avansa
  3.) Sodna izvršba zaradi preživnine
  4.) Sodna izvršba zaradi najemnine

  To so 4 segmenti, ki jih rešujemo dnevno.

  Večno vprašanje kdaj vložiti sodno izvršbo? Naše mnenje

  ČIMPREJ! Vsakemu rečemo, ne čakajte, tudi ta proces potrebuje nekaj časa in ni iz danes na jutri. Več pa v posnetku.

  Nekaj da se pohvalimo – primer Mateja in 10.000€

  Mi vlagamo izvršbe, poskušamo dobiti vrnjen avans in povemo svoje mnenje ko naletite na neplačnika. Naš cilj je pomagati upniku in uspešni smo v veliko primerih. Zadnja analiza je pokazala da smo uspešni v 85%. V primeru, da že na začetku vidimo, da ni možnosti uspeha sodelovanje zavrnemo. Naš cilj ni pobiranje denarja.

  Največ nam pomeni mnenje naše stranke, zato jih vedno radi nekaj navedemo!

  Danes izpostavimo Matejo, ki smo ji pomagali 1 mesec nazaj. Mateja je imela težavo izterjati plačilo do 10.000€ za gradbena dela, ki so jih naredili. Dolžnik je zadevo zavlačeval in samo delno priznaval račun. Zadevo smo skupaj uredili v 3 tednih.

  To je njen odziv kopiran iz e-maila:

  ” David, plačano vse! Hvala ti svaka vam čast. Na kateri naslov lahko pošljem kilo kave?” – Mateja

  Zaključek

  Spoznali smo kaj je sodna izvršba v teoriji in praksi, pogledali smo najpogostejše uporabe in v videu poslušali kdaj je primerni čas za vlogo sodne izvršbe. Za “piko na i” smo predstavili tudi primer Mateje, kako smo ji pomagali in kaj si misli o nas.

  Če tudi vi potrebujete nekoga, da vloži izvršbo namesto vas, smo na voljo na spodnji kontakt.

  Za vas smo na voljo na:

  M 040 644 779
  E info@izterjava-denarja.si


   Preberi tudi: